• 20/09/2020

Во напад во Авганистан загинаа повеќе од 20 припадници на безбедносните сили

 Во напад во Авганистан загинаа повеќе од 20 припадници на безбедносните сили
loading...
Advertisement

Во реализиран вооружен напад од страна на милитантите на Талибан кои продреле меѓу безбедносните сили во провинцијата Забул во Авганистан, загинаа повеќе од 20 припадници на безбедносните сили.

Портпаролот на губернијата на Забул Ѓул Ислам Сијал соопшти дека 6 мина талибански милитанти кои продреле меѓу безбедносните сили реализирале вооружен напад врз полициската станица во провинцијата.

Сијал истакна дека во нападот безбедносните сили претрпеле тешки загуби и дека точната бројка за загинатите засега не е позната.

Претседателот на градскиот совет на Забул Ата Џан Хакбајан пак, истакна дека во вооружениот напад загинаа повеќе од 200 припадници на безбедносните сили.

Хакбајан нагласи дека напаѓачите го зеле оружјето во полициската станица и избегале од местото на нападот.

Од страна на Талибан не е објавено соопштение по ова прашање.