Во ОВИЕ ситуации НЕ треба да пиете вода – дознајте зошто

Во ОВИЕ ситуации НЕ треба да пиете вода – дознајте зошто

Сите знаеме дека за нашето здравје е исклучително важно да се конзумира доволно вода. Меѓутоа, постојат случаи (иако малку) во кои течноста не се препорачува.

Пред спиење

Дали имате навика да пиете многу вода пред спиење? Тоа не е добра идеја. Еден несакан ефект се јавува наутро, кога нашето лице и екстремитети се отечени.

Пред, за време и веднаш по оброци

Не е препорачливо да се земаат течности во било кој од овие три случаи. Ова може да доведе до вознемиреност на желудникот. Студената вода и алкохолот може да ги влошат работите.

Кога ќе јадеме луто

Никогаш не треба да го “гасиме огнот” во устата од жешки пиперки со вода. Тоа воопшто нема да ни помогне, па дури може и да ги влоши работите. Во овој случај, нашиот најдобар пријател е млеко.

Директно од цревото

Мора да имате жед кога ќе ја наводнувате градината, растенијата или тревникот. Во овој момент, најблискиот извор на вода во тоа време е градинарското црево. Да, но имајте на ум бидејќи дел од тоа може да биде опасно за нашето здравје.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy