• 19/09/2020

Во пocледен момент ќе се менуваат гpаниците на две изборни единици

 Во пocледен момент ќе се менуваат гpаниците на две изборни единици
loading...
Advertisement

Пратениците во Собранието утринава го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог-законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени.

На барање на ДУИ, во последен момент во измените на законикот влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, па така Дебар и Маврово-Ростуше од Шестата се селав во Петтата изборна единица.

Пред тоа, пратениците по повеќечасовна расправа ја разрешија техничката министерка за труд и социјална политика Рашела Мизрахи.

Се очекува до недела на пладне да бидат изгласани и Предлог-законот за јавно обвинителство и Советот на јавни обвинители, бидејќи тогаш е најавена седницата за распуштање на Собранието.

Извор:infomax.mk