Во понеделник ќе се спроведе дезинсекција за уништување комарци на цела територија на Струга

Во понеделник ќе се спроведе дезинсекција за уништување комарци на цела територија на Струга

Oпштина Струга ги известува граѓаните и пчеларите дека на подрачјето на општина Струга на 27.06.2022 год. ( понеделник) ќе ce спроведе теристичка (од земја) и аеросолна дезинсекција со цел уништување на комарци.

Теренијалното запрашувањето ќе се спроведе навечер од 20:00 ч., до рано наутро, со апарат за УЛВ ладно запрашување.

Се молат пчеларите и пчеларските задруги да превземат соодветните мерки за заштита на пчелите.

Во случај на појава на неповолни временски услови (ветар или дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds