• 10/08/2020
 Во Србија регистрирана западнонилска треска кај комарци

Во Србија регистрирана западнонилска треска кај комарци

loading...
Advertisement

Вирусот е регистриран кај комарци во неколку општини и неколку градови во Србија, рекол доктор Иван Алексиќ од Заводот за биоциди на Србија, пренесува “RTS”.

Тој навел дека тоа се воглавно гробишта и шумски комплекси и на неколку места во урбани средини.

Во Белград комарците биле регистрирани во Бањичка шума, околу гробиштата, во крајбрежјето на Дунав, во Котеж, Обреновац, Баново брдо…

Можеби ке те интересира