Во Струга 169 активни случаи

Во Струга 169 активни случаи

Во период од 08 до 14 август 2020 г. Центарот за јавно здравје Охрид зел брисеви за тестирање на присуство на COVID-19 од вкупно 240 лица во општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа. Од тестираните лица во овој период лабораториски е дијагностицирано присуство на COVID-19 кај вкупно 59 лица и тоа кај 15 лица во општина Охрид, кај 31 лице во општина Струга и кај 13 лица во општина Дебар.

Активни случаи во Охрид се 78, во Струга 169, а во Дебар 65.  Во овој период оздравени се 18 лица од Охрид, 51 лица од Струга и 68 лица од Дебар, а починати се 1 лице од општина Охрид и 1 лице од општина Дебар.

Актуелна состојба со COVID 19 во регионот

Од почетокот на епидемијата до 14 август лабораториски е дијагностицирано присуство на COVID-19 кај вкупно 1032 лица во општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, од кои кај 305 лица во општина Охрид и Дебрца, 503 лице во општина Струга и Вевчани и 224 лица во општина Дебар и Центар Жупа. Оздравени пациенти од Охрид се 223, од Струга се 304, а од Дебар и Центар Жупа 150 пациенти
Во општина Охрид и Дебарца има 9 починати пациенти, во Струга се починати 44, а од Дебар и Центар Жупа се починати 7 лица, информира Центарот за јавно здравје Охрид.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds