Во Струга 69 активни случаи со Ковид 19

Во Струга 69 активни случаи со Ковид 19

Во период од 10 до 16 октомври Центарот за јавно здравје Охрид извршил 147 тестирања за присуство на COVID-19 во општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа.

Од вкупно земените материјали, во овој период, лабораториски е дијагностицирано присуство на COVID-19 кај вкупно 79 лица и тоа кај 42 лица од општина Охрид, кај 27 лица од општина Струга и кај 10 лица од општина Дебар. Оздравени се 6 лице од Охрид, 6 лица од Струга и 1 лице од Дебар, а починале 3 лица од општина Струга. Активни случаи во Охрид се 78, во Струга 69, а во Дебар 43. – информира Центарот за јавно здравје Охрид

Актуелна состојба со Ковид 19 во регионот

Од почетокот на епидемијата до 16 октомври лабораториски е дијагностицирано присуство на COVID-19 кај вкупно 1533 лица во општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, од кои кај 496 лица во општина Охрид и Дебрца, 735 лице во општина Струга и Вевчани и 302 лица во општина Дебар и Центар Жупа. Оздравени пациенти од Охрид се 397, од Струга 598, а од Дебар и Центар Жупа 244 пациенти Од општина Охрид и Дебарца има 21 починати пациенти, од општина Струга се починати 68, а од Дебар и Центар Жупа се починати 15 лица, соопшти Центарот за јавно здравје Охрид.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds