Во Струга ќе се отвори Основно музичко училиште

Во Струга ќе се отвори Основно музичко училиште

На иницијатива поднесена од стручни лица од областа на музиката во Струга, вчера на Совет на Општина Струга едногласно е изгласано барањето за отворање на Основно музчко училиште во Струга. Оваа одлука е поддржана и од страна на градоначалникот на Струга, Г-дин Рамис Мерко. Наредниот месец се очекува  Министерството за образование да ја финализира процедурата. Според најавите, основното музичко училиште во Струга ќе започне со работа во учебната 2020/2021 година.

Со отварањето на основно музичко училиште, сите талентирани деца во оваа област ќе имаат можност соодветно да го започнат своето образование од рана возраст и комплетно да се посветат на музиката развивајќи го својот талент.

Извор: Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds