Во Струга сакнкционирани 14 пешаци, со пајак подигнати седум возила

Во Струга сакнкционирани 14 пешаци, со пајак подигнати седум возила

На 09.03.2021 година во периодот од 08 до 13 часот на подрачјето на СВР Охрид, спроведена e акциска контрола на прекршоците што ги прават пешаците во сообраќајот. Притоа, полициските службеници затекнале 39 пешаци кои сториле небезбедно преминување на улица и преминале коловоз надвор од пешачка патека (Охрид-11, Струга-14, Кичево-10, Дебар-04). Тие се соодветно санкционирани. При сообраќајната контрола, полициските службеници од Охрид санкционирале 12 возачи поради непрописно запирање и паркирање на возилата, додека полициските службеници во Струга со специјално возило „пајак“ подигнале седум непрописно паркирани возила.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds