Во Вевчани се гради ново детско игралиште

Во Вевчани се гради ново детско игралиште

Во Вевчани започна изградбата на детско игралиште.

-„Денес започнавме со средување на просторот во центарот на Вевчани кој до сега преставуваше не само ругло и депонија, туку и опасност за најмладите кои се движеа на овој простор. За кратко време тука ќе никне детско игралиште со урбана опрема  каде најмладите вевчанчиња ќе се забавуват и дружат меѓу себе.
Работите на терен ги изведува ЈП”Еремја” Вевчани.
Ја користам приликата да му се заблагодарам не само од мое лично име туку и од името на Општина Вевчани, на Отец Зоран Попоски и МПЦ што ни дозволија да ја реализираме оваа идеја бидејќи конкретната катастарска парцела е во нивна сопственост“, информира гадоначаллникот на Вевчани Сашо Јанкоски. 

извор:OhridNet

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds