• 12/08/2020
 ВО ЖИВО – Големата џамија „Аја Софија” се отвора за намаз

ВО ЖИВО – Големата џамија „Аја Софија” се отвора за намаз

loading...
Advertisement

Од раните утрински часови почнаа да пристигнуваат верниците кои сакаат да присуствуваат на петочната молитва (џума намаз) во Големата џамија „Аја Софија”, во Истанбул, која по 86 години, повтрорно ќе биде отворена за верски обреди

Можеби ке те интересира