Водата од градскиот водовод е чиста и може да се користи за пиење

Водата од градскиот водовод е чиста и може да се користи за пиење

ЈП ,,Водовод и канализација“-Струга информира дека од резултатите од анализата на водата, потврдено е дека водата е чиста и може да се употребува за пиење.

Оваа информација доаѓа откако претпријатието на 24-ти септември извести дека поради претходно настанат дефект водата е загадена , па истата беше забранета за пиење и одружување лична хигиена, се’ до денеска.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds