Вонредна дезинфекција и дератизација во охридските градинки и училишта

Вонредна дезинфекција и дератизација во охридските градинки и училишта

Согласно препораките и мерките што вчера ги донесе Владата на Република Северна Македонија, општина Охрид започна со вонредна дезинфекција и дератизација.

Почнувајќи од понеделникот ќе се врши дезинфекција и дератизација на сите објектите од ЈОУДГ „Јасна Ристеска“, а потоа ќе продолжи во сите основни и средни училишта на територија на општина Охрид.

Дезинфекцијата и дератизацијата ја спроведуваат екипи на Центарот за јавно здравје.

Извор:OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds