• 10/08/2020
 Вучиќ ги започна консултациите за формирање на Влада

Вучиќ ги започна консултациите за формирање на Влада

loading...
Advertisement

Консултациите за формирање на Владата на Србија започнаа денеска. Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, најпрво се состана со претставниците на изборната листа „Албанска демократска алтернатива – Обединета долина“.

Претставниците на листата, предводени од Шаип Камбери, претпладнево пристигнаа во зградата на Претседателството. Во наредните денови Вучиќ ќе се сретне и со претставници на други партии и листи кои обезбедија мандати на изборите – претставници на СВМ, СПС, СПАС, Партијата на правда и помирување и СНС.

Можеби ке те интересира