Заев: Да продолжиме европски како што ни личи

Заев: Да продолжиме европски како што ни личи

„Апелирам до целиот наш народ, има можности и постојат шанси за успех и секако притоа заштитувајќи ги сите наши интереси“, рече претседателот на Владата на Северна Македонија Зоран Заев во интервју за ТВ 21 и додаде дека Владата постапува рационално, без конфликти да се стигне до решение до декември. Тоа е европскиот начин. Тоа е македонскиот начин.

„Ако го викнам Мицкоски до мене и се поставиме онака како што тој би се поставил ќе ни се случи уште еднаш грчкото сценарио. Ние тоа не го сакаме, ниту на Бугарија и треба тоа. Затоа треба да продолжиме онака европски како што ни личи, затоа што ние не сакаме да бидеме членка на ЕУ за да бидеме членка на ЕУ, сакаме да се европеизираме. Европа да ја имаме дома и тоа го покажуваме секој ден со нашето однесување. Европски е и во моментот кога ни е тешко да ги скротиме нашите чувства и да ја прифатиме секоја шанса“, нагласи премиерот Заев во интервју за ТВ 21.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds