Започнаа активностите за осветлување на коритото на реката Црн Дрим

Започнаа активностите за осветлување на коритото на реката Црн Дрим

-Исполнувајќи ги сите архитектонски барања, осветлувањето на коритото ќе се реализира во согласност со регулативата за нормативно технички стандарди. Проектот вклучува инсталација на арматура изработена од не’рѓосувачки челик, отпорен на корозија.-информираат од Општина Струга.

Должината на коритото е 900 метри, додека арматурата за осветлување ќе биде поставена од двете страни на коритото со должина од 1800 метри.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds