Затворање на градиниките, училиштата и факултетите предлага комисијата за заразни болести

Затворање на градиниките, училиштата и факултетите предлага комисијата за заразни болести

Комисијата за заразни болести на денешниот состанок ги заоструваат мерките и бараат сите детски градинки, основни, средни и високообразовни институции да запрат со настава, осносно во наредните 14 дена да не работат.

Исто така, се забрануваат сите масовни собири на отворено и затворено, како и сите културни и спортски настани. Во соопштението уште се наведува и повозрасните лица да избегнуваат јавен превоз.

Комисијата препорачува сите вработени во јавното здравство да бидат ослободени од понатамошни активности поврзани со изборниот процес.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds