Здружението на пензионери од Лабуништа Прв-Пат на Ревија

Здружението на пензионери од Лабуништа Прв-Пат на Ревија

Здружението на пензионери од Лабуништа,од неговото
формиорање од даелечната 1998,оваа година за Прв пат зеде учество на
регионалната ревија на песни,музика и игри,од осмиот регион кој ги
опфаќа здруженијата на:Охрид и
Дебарца,Струга,Дебер,Вевчани,Лабуништа,Кичево,Македонски Брод и
Гостивар,која се одржа на 6 мај во комплексот „Билјанини извори“во
рамките на СЗПМ,а домаќин беше ЗП од Охрид и Дебарца.


Здружението на пензионери од Лабуништа,под раководство на
претседателот на здружението Лутвија Салоски,се претставија со две
песни од својот Лабунишки крај:„Потерала Јана гојдата“ и „Заспала мома
преспала“,во изведба на Изет Османоски во придружба на армоника
Ирфан Османоски и тарабука Екрем Мемиши,исто така со свој рецитал
настапи и Шабан Адемоски.

Кои се преставија во најсветло издание,за кое
добија бурни аплаузи,а учество им беше врачено признание од страна
СЗПМ,кое признание го прими претседателот Салоски.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds