ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ ОД ЛАБУНИШТА СЕ ЗАКИТИ СО БЛАГОДАРНИЦА

ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ ОД ЛАБУНИШТА СЕ ЗАКИТИ СО БЛАГОДАРНИЦА

Делегација од ЗП Лабуништа, предводена од претседателот на Здружението Лутвија Салоски, присуствуваше на свечената седница на ЗП Вевчани, по повод одбележувањето една деценија од формирањето.

Говорејќи за еднодецинското работење, пред присутните претседателот на ИО Витоми Костојчиноски се осврна на развојот и постигнатите успеси.


На крајот од свечената седница следуваше доделување на Благодарници, покрај другите здруженија и гости на седницата присуствуваше и делегација на ЗП Лабуништа, така што претседателот Витомир Костојчиноски од Вевчани на претседателот Лутвија Салоски му врачи Благодарница за долгогодишна соработка на двете здруженија, така што Лабунишкото здружение е побогато за уште една Благодарница.


СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds