Здружението на Пензионери од Лабуништа учесник на 25-те регионални Спортски натпревари

Здружението на Пензионери од Лабуништа учесник на 25-те регионални Спортски натпревари


ЗП-Лабуништа на 6 септември 2021 година,едно од седумте здруженија на пензионери од четвртиот регион,кое зеде учество во спортските пензионерски натпревари,лабунишките пензионери се натпреваруваа во повеќе спортски дисциплини,во јаката конкуренција со ЗП-Струга,ЗП-Охрид и Дебарца,ЗП-Македонски Брод,ЗП-Вевчани,ЗП-Дебар и ЗП-Кичево како домаќини.

Екипата на ЗП Лабуништа,која е предводеше претседателот на Здружението Лутвија Салоски,кој и самиот зеде учество во натпреварите.

На крајот од натпреварите ЗП-Лабуништа се закити со Благодарница за учество на 25-те Регионални пензионерски спортски натпревари од домаќините на ЗП-Кичево.

Текст и фото:СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds