ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ ОД ЛАБУНИШТА УЧЕСНИК НА 26-ТЕРЕГИОНАЛНИ ПЕНЗИОНЕРСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ ВО ДЕБАР

ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ ОД ЛАБУНИШТА УЧЕСНИК НА 26-ТЕ
РЕГИОНАЛНИ ПЕНЗИОНЕРСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ ВО ДЕБАР

ЗП-Лабуништа на 19 јуни2022 година,едно од седумте здруженија на
пензионери од четвртиот регион,кое зеде учество во спортските
пензионерски натпревари,лабунишките пензионери се натпреваруваа во
повеќе спортски дисциплини,во јаката конкуренција со ЗП-Струга,ЗП-
Охрид и Дебарца,ЗП-Македонски Брод,ЗП-Вевчани, ЗП-Кичево и како
домаќини ЗП Дебар.

Екипата на ЗП Лабуништа,која е предводеше претседателот на
Здружението Лутвија Салоски,кој и самиот зеде учество во
натпреварите,во дисциплината скок во далечина,а додека друите
пезионери се натпреваруваа во стрелање со воздушна пушка,трчање и
шутирање пенали на мали голчиња и играње домино.

На крајот од натпреварите ЗП-Лабуништа се закити со Благодарница
за учество на 26-те Регионални пензионерски спортски натпревари од
страна на оргиназаторот на спортските пензионерски натпревари,Сојузот
на пензионери на МакедонијаТекст и фото:СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds