Зголемен извозот на оружје од Турција

Зголемен извозот на оружје од Турција

Турскиот извоз на оружје во 2019 година се зголемил за 36,4 отсто во споредба со една година претходно и изнесува над 2,7 милијарди долари, објавија турските медиуми.

Речиси двојно е зголемен извозот во земјите од Блискиот исток е , соодветно со 710,1 милион и со 241 милион долари.

Најголем извоз од 841,3 милиони долари е реализиран во Северноамериканската зона за слободна трговија во која се и САД.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds