Жителите на Лабуништа повторно на протест против каменоломите

Жителите на Лабуништа повторно на протест против каменоломите

Се известуваат граѓаните на Лабуништа дека на ден 25.12.2019 г. (Среда) со почеток во 12:30 часот ќе се одржи собир на граѓани по повод актуелната состојба со КАМЕНОЛОМИТЕ. Собирот ќе се одржи во центарот на Лабуништа. Во исто време ги информираме граѓаните дека на ден 26.12 2019 г. (Четврток) ќе се организира мировен протест против каменоломите. Протестот е закажан за 13:00 часот во месноста Калишта вeднаш до Каменоломот. Ги молиме грѓаните на Лабуништа и околните населби за поголемо присуство.

Zdruzenie NATURA LAB Labunishta – Shoqata NATYRA LAB Llabunishtë

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds