Зошто во едно семејство дел од членовите се позитивни, а другите остануваат имуни на вирусот? Одговара Караџовски

Зошто во едно семејство дел од членовите се позитивни, а другите остануваат имуни на вирусот? Одговара Караџовски

Можеби прашање кое ги интересира сите е како во едно семејство има позитивен член, а другите се негативни на коронавирусот. Сето ова го објасни претседателот на Комисијата за заразени болести, а кое објаснување може да го погледнете низ видеото подоле.

„Просто објаснување како е можно еден член од фамилијата да има позитивен тест, а друг негативен е тоа што секој организам и организам за себе. Организмот на мојата сопруга и мојот не е исти. Зависи и од тоа дали сме биле на дистанца и дали сме одржувале дезинфекција. Тестовите се сигурни, постои опција затоа што вирусот не е 100% вирулентен за да ги зарази сите. Затоа може едниот да биде позитивен, едниот негативен“, рече Караџовски.

Извор:21tv

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds