Ова се најпродавани телефони на сите времиња – се сеќавате ли на овие модели?

Веб-страницата „Visual Capitalist“ создаде табела на која се истакнати најпродаваните мобилни телефони на сите времиња, заклучно со 2023 година.

„Visual Capitalist“ објави интересна табела, на која се наведени најпродаваните мобилни телефони, а користена е статистика од „Wikipedia“, „Yahoo Finance“ и аналитичката компанија „Omdia“.

Интересно е што сите модели од листата престанале да се произведуваат, а поновите модели објавени по 2021 година сè уште не достигнале во топ 15 по продажба.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ