БАЛКАН

МАГАЗИН

СПОРТ

Греса Мустафаи од Струга најуспешна Јуниорка за 2023 година

Карате Федерацијата на Македанија на 27.01.2024roд Сабота во Хотел Континтал Скопје на гала свеченост ги избираше најдабрите каратисти за 2023 гадина. Во категоријата најуспешни Јуниорки за 2023 беше избрана

Меѓународен семинар за тренери и судии во организација на Меѓународната Џудо Федерација

IJF Coaching and Refereeing seminar Gyor-Hungary Изминатиов викенд 19-22.01.2024 учествував на меѓународен семинар за тренери и судии во Гјор, Р. Унгарија во организација на Меѓународната Џудо Федерација во соработка

Во Прилеп во организација на Џудо Федерација на Македонија се одржа свечена церемонија за доделување

1.Џк Миоки – Скопје 2. Џк Сеишин – Прилеп 3.Џк Дрим – Струга. За најуспешни спортисти прогласени се: – Помлади пионерки – Емилија Паскоска – Помлади пионери – Марко

6 медали за Џудо Клуб Дрим Струга во Цеље!

Нашите џудисти повторно на висина на задачата и на “Ivo Reya Kup” новогодишен турнир во Цеље Настапивме со 7 натпреварувачи и освоивме 6 медали од кој 1 4 1