Утре дезинсекција против комарци во Струга

Се известуваат граѓаните и 🐝 пчеларите на општина Струга дека на подрачјето на општина Струга на 25.06.2024 год. (вторник) ќе ce спроведе теристичка (од земја) и аеросолна дезинсекција со цел уништување на комарци.

Теренијалното запрашувањето ќе се спроведе навечер од 20:00 ч., до рано наутро, со апарат за УЛВ ладно запрашување.

Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени сите населени места.

⚠️ Се молат пчеларите и пчеларските задруги да превземат соодветните мерки за заштита на пчелите.

Во случај на појава на неповолни временски услови (ветар или дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ