(Видео) Видео кое ќе им го разубави денот на љубителите на животни: Како човек и кит станаа пријатели

„Соработката“ меѓу китот и капетанот била забележана со камера, а видеото им го разубавило денот на многу љубители на животни.

Капетан на бродот, Пако Хименез Франко, имал 20-тодишно искуство во дружење со китови во мексиканската лагуна, Ојо де Либре.

Сега осамнало видео кое сведочело дека китовите навистина го гледаат како пријател.

Всушност, еден кит му покажал голема доверба на капетанот Пак кога излегол на површина и му дозволил да ги отстрани морските вошки што се населиле на неговата глава.

Морските вошки се хранат со мртвата кожа и месото на китовите. Тие не се штетни за нив, но можат да предизвикаат иритација.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ