Во Струга за претседателски излезност 1,9%, за парламентарни избори 2,8%

За парламентарни избори во Струга и струшко до 9 часот гласале 2,8 проценти од граѓаните регистрирани во единствениот избирачки список, додека за вториот круг од претседателските своето право на глас го оствариле 1,9 отсто од гласачите, информира за МИА претседателот на Општинската изборна комисија Минир Жута.

Според него, гласањето на сите 101 избирачко место тече непречено.

Во Вевчани пак, како што изјави претседателката на ОИК Менка Кукоска до 9 часот излезноста е 6,42 проценти и за двата изборни циклуси и за избор на претседател и за пратеници.

Избирачките места во двете општини утрово беа отворени во 7 часот и гласањето течело непречено.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ