Ако патувате во овој град, ќе треба да платите влез

Посетете ја Венеција пред да почне да се наплаќа влез.

Во првата половина на 2023 година, вклучително и периодот на познатиот венецијански карневал од 4 до 21 февруари, нема да треба да се плаќа за влез во градот.

Властите за шест месеци ја одложија одлуката за наплата на влезници. Според претходно планираното, мерката требаше да стапи на сила во јануари. Но, премините не беа обезбедени навреме и затоа ќе почекаат. На дневно ниво ќе ограничуваат колку луѓе смеат да влезат.

Многу места во светот го ограничуваат бројот на посетители за да не ги уништат знаменитостите.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *