ЕЛИФ ЕЛМАС ПРОДАВА СЛАДОЛЕД Репортажа на „Билд“ за семејната слаткарница

Еден од најпознатите весници во Германија, „Билд“, објави репортажа за македонскиот фудбалер Елиф Елмас.

Eлиф Елмас еден дел од својот одмор од клупската сезона во Лајпциг поминува и помагајќи му на својот татко во нивната слаткарница „Мандарина“ во Скопје која работи долг период.

– Уживам кога сум во мојата татковина, па и на краток период. Доаѓањето тука ми помага да се опуштам и да ја разбистрам главата. Голем удел во тоа има што многу денови поминувам помагајќи му на мојот татко во слаткарницата. Во тие моменти не мислам на ништо друго и убаво ми е на тој начин да го поминувам времето – изјави Елмас.

Тој сепак не ги занемарува подготовките за враќањето на клупската сезона и  вели дека вежба секој ден и давам се од себе за да биде максимално подготвен за подготовките со Лајпциг.

Подготовките на Елмас со Лајпциг започнуваа веќе во текот на неделата која следи, па така и тој ќе мора да се врати во Германија.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ