Голем успех постигнаа нашите џудисти на Меѓународниот Натпревар “СКОПЈЕ ОПЕН 2024”

Голем успех постигнаа нашите џудисти на Меѓународниот Натпревар “СКОПЈЕ ОПЕН 2024” Освоивме 4 златни, 5 сребрени и 6 бронзени медали, но она што е поважно за нас е моментот дека за прв пат на натпревар настапија и нашите џудисти од Џудо Секцијата во с. Подгорци и не само што настапија туку и освоија 3 медали. За само 3 месеци успеавме да изградиме џудисти кој освојуваат медали на меѓународни натпревари и секако ќе бидат иднината на џудо спортот во с. Подгорци. – стои во објавата на Џудо клуб “ДРИМ” од Струга.


Со медали се закитија:

ЗЛАТЕН

Мишела Јаулевска 🥇
Амар Бајрамоски 🥇
Катерина Клењоска 🥇
Филип Шипоски 🥇
СРЕБРЕН


Мила Стојмиловска 🥈
Мила Стојанова 🥈
Елеонора Јосифоска 🥈
Анамарија Стојмиловска 🥈
Мелани Јакуповска 🥈
БРОНЗЕН

Салих Тајроски 🥉
Салих Рахимоски 🥉
Давид Спироски 🥉
Драгица Рафтоска 🥉
Давид Јаулевски 🥉
Андреј Гогоски 🥉.

Џудо клубот “ДРИМ ” настапи со 8 џудисти и на меѓународниот турнир “JAGODINA OPEN” во Јагодина, Р. Србија и освои 7 медали.

Со медали се закитија:

Анамарија Стојмиловска злато
Драгица Рафтоска бронза
Мила Стојмиловска бронза
Катерина Клењоска бронза
5.Лука Трца бронза
6.Мила Стојанова сребро
7.Елеонора Јосифоска сребро
8.Давид Спироски 5-то место

ОСТАНАТИ ВЕСТИ