Излезноста во Струга до 9 часот 2,4 отсто, во Вевчани 5,5 проценти

На првиот круг од претседателските избори во општина Струга до 9 часот излезноста е 2,4 отсто, а во Вевчани 5,5 проценти, информираат претседателите на општинските изборни комисии Минир Жута и Менка Кукоска.

Изборниот процес во двете општини почна во 7 часот утрово и, според претседателите, тече непречено.

Во општина Струга право на глас имаат се 60.894 гласачи, а ќе гласаат на 101 избирачко место, додека во Вевчани во единствениот избирачки список регистрирани се 2.072 гласачи, кои правото на глас можат да го остварат во едно од трите избирачки места.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ