(Видео) Девојка прикажа како изгледа нејзиниот живот на Алјаска на минус 31 степен

Лорен Херст сподели видео од нејзиниот живот во кабина на Алјаска, каде температурите се спуштаат до -31 Целзиусов степен. Таа на корисниците на „Тик-ток“ им даде увид и во нејзиниот импровизиран тоалет преку снимката објавена на каналот @explaurmore, каде често објавува како е да се живее во толку оддалечен дел од светот, пренесува „Сан“ .

Лорен објасни дека во кабината нема вода или водовод, па затоа мора да оди во доградбата на дното од нејзината градина. Куќата на Лорен нема врата, што значи дека таа целосно се смрзнува кога оди да изврши нужда во зимските месеци.

@explaurmore Replying to @notre781 Winter outhouse update (and potential plans to rebuild)! Haven’t had any animal encounters, it’s not as cold/uncomfortable as you might think, and all is fine & dandy out here in the interior #alaska #drycabin #cabinlife ♬ The Housebuilding Song – David Ferguson

Нејзината градина моментално е покриена со густ снег, па таа мора постојано да копа патека од снегот за да оди во тоалет. Лорен рече дека не ѝ пречи да биде толку студено, иако не пораснала во снежна клима, таа е навикната на повлажно време каде што „студот влегува во коските“, објаснувајќи дека сувиот студ на Алјаска е поподнослив.

@explaurmore Replying to @Brittany @Lauren Hurst 👈 if you click on this referenced video you’ll find the outhouse explanation/tour! I rent this cabin and this is what it came with when I moved in- a simple outhouse that gets pumped by a service that visits the property (seasonally or as needed). It’s ugly + character-building but weirdly adds to the charm of life out here. When sunny weather rolls back around, I plan on designing and building a new structure to take its place; but until then I’ll make the best of it and remind you all to be grateful for your warm indoor restrooms! 😂 #alaska #cabin #drycabin #winter ♬ original sound – Lauren Hurst

Додаде дека не и пречи што тоалетот нема врата бидејќи во близина нема луѓе и животни, а може да гледа во поларната светлина додека врши нужда.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ