ДИК: Силјановска има 238 илјади гласови, Пендаровски е на 116 илјади гласови

Преброени 68,99 % од гласачките места во ДИК: Води Силјановска, Пендаровски заостанува повеќе од двојно. Гордана Сиљановска Давкова 238.726 | 38,88 % Стево Пендаровски 116.949 | 19.04% Бујар Османи 90.642 | 14,76 % Арбен Таравари 65.503 | 10,67% Максим Димитриевски 51.257 | 8,35% Билјана Ванковска Цветковска 27.735| 4,52 % Стевчо Јакимовски 5.474 | 0,89%.

Овие резултати се по обработени над 68,99 % од избирачки места.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ