ФОТО: Снег во Косово, патот кон Црна Гора тешко проодна!

Снежните врнежи го отежнаа граничниот премин во Кула.На снимките кои ги објави Радио телевизија на Рожај се гледа дека патиштата се покриени со снег, а возилата тешко минуваат.

Граничниот премин Куле се наоѓа на северозапад од градот Пеќ на надморска височина од 1250 метри и го поврзува Косово со Црна Гора.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ