Општина Струга издвои 600.000 денари за настраданите во Турција и Сирија

Општина Струга ќе издвои вкупно 600.000 денари од буџетот за помош на загрозените подрачја од земјотресот во Турција и Сирија.

Таква одлука донел Советот на Општина Струга на денешната вонредна седница.

Одлуката, како што информира за МИА претседателката на Советот, била донесена едногласно од сите 27 советници.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ