Стотици уапсени во голема специјална операција во Албанија

Албанската полиција спроведе мега-операција низ целата земја која доведе до стотици апсења. Според информациите, само во главниот град досега се уапсени близу 100 лица, а во целата земја вкупно повеќе од 150. Апсењата се извршени во неделата и понеделникот и се осомничени за дистрибуција на дрога, главно во областите околу училиштата.

Мега-операцијата „Темпули“ се одвиваше истовремено во Тирана, Елбасан, Драч, Скадар, Дибер, Јирокастро и други провинции во земјата.

Погодени се водачите на групите што се шират кои беа активни со години во Тирана и околината. Меѓу уапсените преовладуваат лица на возраст од 20-35 години.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ