ДРАМАТИЧНИ СЦЕНИ НА БЕЛГРАДСКИОТ МАРАТОН: Победникот ја мина целта, па падна! На носилки го изнесоа (ФОТО)

Кенискиот атлетичар Гилберт Киплинг Чумба победи на Белградскиот маратон, а потоа падна на подот.

Чумба постигна одлично време – 2:11.47, но се чини дека силното темпо и условите во главниот град на Србија оставија трага на неговото тело. Кога ја мина целта како победник, Чумба колабирал на улица, по што лекарите дошле до него, а потоа бил однесен на носилки.

Тој не беше единствениот тркач кој имаше проблем по трката, а како изгледаше се може да погледнете на следните фотографии:

ОСТАНАТИ ВЕСТИ