ЕВРОПСКО КАРАТЕ ПРВЕНСТВО 2023

Карате федерацијата на Македонија замина на европско првнество за кадети, јуниори и
У21 во Ларнака Кипар, каде што од 03 до 05 Фебруар 2023година со вкупно 35 натпреварувачи ќе
учествува на европското првенство.

На европското првенство во категоријата јуниирки +66кг Греса Мустафаи ќе ја преставува
Македонија овој викенд.

На евопското првенство ќе учествуваат најдобрите натпреварувачи од сите држави во
Европа.

На Греса му посакуваме среќа и успех на тоа големо натпреварување.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ