Флејтистките Михаела Влајнкиноска и Сара Тололеска од ООМУ-Струга освоија трета награда на Интернационалниот натпревар ,,ПијаноФест” 

Во конкурренција од 150 учесници,  Duo Amica, составено од флејтиските Михаела Влајнкиноска и Сара Тололеска, од Основното Музичко Училиште-Струга кои учат во класата на м-р Светлана Богданоска Ристоски го освои третото место на Интернационалниот натпреварот ,,ПијаноФест”  што по шести пати се одража во Битола.

,,Учествуваа млади музичари од Македонија, Албанија,Србија, Хрватска, Косово, Грција,Малта и Италија. Меѓународно жири ги оценуваше учесниците во дисциплините : пијано,соло- пеење и камерна музика, која е најнова дисциплина на овој натпревар“-информира професорката Ристоски.

Таа додава дека ова не е прв натпревар на Дуо Амика. Тие веќе освоија втора награда на Меѓународниот натпревар за Камерна Музика КМК во Кавадарци.

Натпреварот беше во организација на здружението на пијанисти и музички педагози ,,Пијано” од Битола.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ