Нормализирана пловидбата низ Суецкиот канал

Поморскиот сообраќај во Суецкиот Канал денеска се нормализира откако реморкери го одвлекоа товарниот брод кој се расипа при транзит од Средоземното Море до Црвеното Море.

Се веруваше дека дефектот ќе предизвика само мали доцнења и дека конвоите на бродови ќе продолжат да работат редовно до 11 часот по локално време, но на крајот четири реморкери мораа да го влечат  бродот за поправка, се вели во соопштението на Управата на Суецкиот канал.

Суецкиот канал е еден од најфреквентните водни патишта во светот и најкратката поморска рута меѓу Европа и Азија.  (МИА)

ОСТАНАТИ ВЕСТИ

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *