Џудо клубот Дрим од Струга постигна огромен успех на European Top Judo Tournament Borsa OPEN 2023.

Во силна конкуренција од над 1000 натпреварувачи од 30 земји, струшките џудисти се вратија во нашиот град со четири медали.

Давид Спироски – златен медал

Катерина Клењоска – сребрен медал

Давид Ќосески – сребрен медал

Елеонора Јосифоска – бронзен медал.

,,Одлични борби имаа и Мишела Јаулевска,Божидар Јулоски и Мила Стојмиловска кои се пласираа на петто место. Доминација на Џудо Клуб ДРИМ – Струга и на најквалитетниот турнир!“-стои во објавата на џудо клубот ,,Дрим“ од Струга.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ