Струшките каратисти освоија 15 медали на Меѓународниот карате турнир во Врање

На Меѓународниот Карате турнир што се одржи во Врање -Србија каде што учествуваја над 200 такмичари од повеќе држави нашиот Карате Клуб Будо од Струга се закити со дури 15 медали каде се такмичеше во Борби и Кати ,исто сака Тренерот Сотир Настоски сака да им се заблагодари на ЈП Комунално Струга каде што вели дека многу ни помогнаа околу финансискиот дел, за овај за нив битен турнир .

Сара Милеска 2015 год(Ката прво место)
Марија Анастасиеска 2014 год( +30кг Борби прво ,Ката второ)
Ирина Дафинческа 2011 год (+40кг трето Ката,прво Борби
Никола Илоски 2011 год (Ката второ)
Матеја Стајанческа 2008 год(Ката второ )

Никола Наумоски 2006 год(Ката второ)

Марко Стефаноски 2010 (+45кг Борби прво и второ)

Ервин Рамадани 2009 год (-45 кг Борби прво )

Тамара Стефаноска 2007 год (-52кг Борби прво)
Делфина Наумоска 2008 год (+50кг Борби второ)

Никола Огненоски 2007 год (Ката прво,+67 кг Борби прво)

ОСТАНАТИ ВЕСТИ