Турција ги прекина трговските односи со Израел

Турските власти ги прекинаа трговските односи со Израел, бидејќи веќе го ограничија извозот во таа земја во април, соопшти турското Министерство за трговија.

„Извозот и увозот со Израел се прекинати“, се вели во соопштението на Министерството.

Се додава дека Турција ќе ги применува овие нови мерки „додека израелската влада не одобри непречен проток на хуманитарна помош во Појасот Газа“.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ