Вершинин: Русија е подготвена за преговори со Украина, но врз основа на постоечката реалност

Русија е подготвена за преговори со Украина врз основа на постоечката реалност, без предуслови, изјави рускиот заменик министер за надворешни работи Сергеј Вершинин во интервју за ТВ каналот „Ѕвезда“, пренесе ТАСС.

– Да, класиката покажува дека секоја воена акција завршува со преговори, и секако веќе изјавивме дека ќе бидеме подготвени за такви преговори. Но само за преговори без предуслови, за преговори базирани на постоечката реалност, за преговори земајќи ги предвид целите, кои ги кажавме јавно“, рече тој.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *