ВИДЕО: Големо невреме ја зафати Хрватска, за само два часа регистрирани се околу 25.000 удари од гром

Најавеното невреме ја зафати Хрватска. Пореч и Умаг пред неколку часа како што јавуваат хрватските медиуми ги погоди силен дожд и грмеж.

Бура со многу молњи има и на западниот дел на Истра.

Досега ретко забалежена појава, за само два часа во овој дел на Хрватска се забележани 25.000 удари од гром.

Огромна пијавица се појави кај Ровињ.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ