Видео:Огромни камења здробија два камиони во Перу

Џиновски камења буквално здробиле неколку автомобили и направиле огромни кратери во асфалтот.

Изненадувачки, возачите преживеале. Сепак, нивниот товар имал помалку среќа, пишуваат медиумите: тој бил неповратно уништен. Беа потребни околу четири часа за да се расчисти патот. Властите веруваат дека паѓањето на карпите се случило бидејќи обилните дождови ја еродирале почвата.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ