Во Прилеп во организација на Џудо Федерација на Македонија се одржа свечена церемонија за доделување на награди за Најуспешни клубови

1.Џк Миоки – Скопје

2. Џк Сеишин – Прилеп

3.Џк Дрим – Струга.

За најуспешни спортисти прогласени се:

– Помлади пионерки – Емилија Паскоска

– Помлади пионери – Марко Димитријоски

– Пионерки – Хамида Друштинац

– Пионери – Амар Бајрамовски

– Кадетки – Георгина Блажеска

– Кадетки – Ива Богдановска

– Кадети – Никола Магдески

– Јуниорки – Лилјана Недановска

– Јуниори – Георгиј Магдески

– Ветеранки – Јелена Јовевска

– Ветерани – Марин Билјановски

– Сениорки – Катерина Ацевска

– Сениори – Еди Шерофовски

Исто така од страна на претседателот на ЏФСМ г-дин Владимир Трпаноски беа доделени награди на поединци за посебен придонес и развој на џудо спортот во 2023 година.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ