ЗЕМЕТЕ СÈ, ЗАРАБОТИВ ДОВОЛНО ОД НЕГО – сопственик на турски дуќан ја донираше целата роба (ВИДЕО)

Сопственик на турски дуќан донира се што има во својата продавница за помош од земјотресот.

Тој им рекол на луѓето што помагаат за донациите: Земете сè, доволно заработив од оваа продавница. Таквата великодушност доаѓа од вистинската вера – пишува Камран на Твитер.

A Turkish shop owner donates everything in his shop for the earthquake relief. Says take everything, I have earned enough from this shop. Such magnanimity comes from true faith in Allah and humanity.#TurkeyQuake #Turkey #TurkeyEarthquake #TurkeySyriaEarthquake #TURKEYNEEDSHELP pic.twitter.com/FImNoLECNu

— MOHD ABDUL KAMRAN (@mdabdulkamran) February 8, 2023

Muslim Turkish man donates his entire shop stock to the survivors of the earthquake in Turkey.

“Take everything to those affected, don’t leave anything.” pic.twitter.com/MrwUdafSIM

— Monsieur Larkin ♘ (@Hakicat) February 8, 2023

ОСТАНАТИ ВЕСТИ

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *